Секции

23 April 2024 10:42

Борисов: Знам цената да те посочат колко си готин

"Фалшивите новини, които се правят, няма да ги оставяме вече без отговор. Времето на моята толерантност приключи", заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По време на нарочна пресконференция днес бе представена предизборната програма на партията.

Борисов коментира и последните социологически проучвания. "Знам цената да те посочат колко си готин. Предлагали са ми я и не съм я приел. Няма обаче да я кажа, защото съм дискретен", посочи експремиерът.

Той заяви, че не го касае въпросът за проверките, които прави служебното правителство на кабинета "Борисов 2". "Отново казвам-проверявайте ни от сутрин до вечер. Това може само да ме радва. Но с постоянното говорене по тази тема се взима страна в предизборната кампания" каза лидерът на ГЕРБ и призова проверяващите да обърнат внимание и на предишните правителства. "Нека не се спестяват чудовищните манипулации и кражби, които се опитват да насложат на нашето име", категоричен бе той.

"Очакваме в следващите една или две седмици съдът да се произнесе за законността на референдума. Съдът може да има две решения – признава или не признава. ГЕРБ се готви за двата случая. Ние се готвим и за мажоритарни избори", каза още Борисов.

Относно машинното гласуване, Борисов предложи на президента Радев и на служебното правителство да се търси вариант България да си произвежда машините за гласуване, защото според него, те ще се използват често.

Експремиерът заяви, че ГЕРБ няма да обещава бомбастични неща по време на предизборната кампания, а такива, които са изпълними. "Днес на пазара се продават стоки менте. Необходим ни е себум срещу сладката отрова на популизма", в тази връзка допълни Томислав Дончев.

Приоритет номер едно за ГЕРБ ще бъде образованието, като партията на Борисов обеща да вдигне двойно учителските заплати в рамките на следващия мандат. Инфраструктура, сигурност, справедливост и финансова стабилност са други опорни точки в кампанията. Бившият правосъден министър Екатерина Захариева съобщи, че един от акцентите е отпадането на имунитета на народните представители. /Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче