Секции

19 April 2024 19:16

Кабаиванов и Люртова искат от служебния премиер пари за ремонт на проблемни пътища в Карловско

„Приготвил съм една дебела папка с неотложни проблеми за решаване”. С тези думи кметът на Карлово Емил Кабаиванов посрещна вчера служебния министър-председател Огнян Герджиков. Градоначалникът обясни, че са необходими около 10 милиона лева за цялостен ремонт на проблемния път Карлово-Баня. 9 - километровата отсечка от години чака държавно финансиране.

Заместник - кметът Данка Люртова обясни на премиера, че отсечката е в недобро състояние и от дълги години не е ремонтирана. Необходими са средства и за рехабилитацията на пътя от Певците до село Васил Левски. Общината чака около 2,5 милиона лева от Комисията по бедствия и аварии за 5 проекта. Те са за превенция от наводнения в селата Христо Даново, Розино, Певците и град Клисура, които миналата година бяха наводнени при обилните снеговалежи.

Кабаиванов помоли премиера за съдействие относно проблемите с частни съдебни изпълнители. Общините трябва да работят само с държавни съдебни изпълнители, иначе настава хаос и местните хазни биват сериозно ощетявани, смята кметът.

Министър-председателят коментира разпоредената от него в края на миналия месец проверка относно състоянието на министерствата и провеждането на обществени поръчки. „Никакво съмнение, че всяко правителство подлежи на ревизия. Имах повод преди няколко дни да се обърна към целия кабинет - да спазват максимално законовите изисквания в действията си, да внимават с обществените поръчки, тъй като те се оказват твърде проблемни за България, там най-често има злоупотреби“, каза премиерът. Той подчерта, че служебният кабинет трябва да внимава какво прави, за да се отчете с гордо вдигната глава.

Герджиков участва във възпоменателната церемония по случай 144-та годишнина от гибелта на Апостола. Днес той присъства на панихидата, отслужена в памет на Васил Левски в църквата „Свети Никола”.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо