Секции

02 May 2024 04:54

Карагенски: Демонстрациите на Найденов не пречат на работата ни

thumb_karagenski„Моя бе идеята в ръководството на ОбС да бъде намален броят на заместниците” – казва председателят Стойо Карагенски в специално интервю за KARLOVO.TV. По негово наблюдение в началото на предишните мандати от 2003г. и 2007г. не се е спазвало правилото общинските съветници да участват в постоянните комисии.”Сега сме се съобразили с желанието на всеки и обидени няма.”-твърди Карагенски.

Според него първата сесия на местния парламент е поставила въпроса: „Кога бившият кмет Найденов, сега съветник, се сеща, че правилникът на ОбС е нарушен?”. Председателят на местния парламент припомня, че дневният ред на първото заседание на съветниците през 2007г. е подобен на този, който са гледали сега. Тогава Найденов като кмет е бил вносител на текущите предложения и не е имало пречки. Прави впечатление твърдението на бившия градоначалник от БСП, че не са важни и могат да се отложат във времето докладни, които той самият е внесъл в Общинския съвет през месец септември в края на неговия мандат – казва Карагенски и допълва, че е било наложително решението по тях сега , защото едната е по проект за пътя Кърнаре – Христо Даново. „Във финансово отношение не е платен кредитът по него. Сега ние разсрочихме плащането по него”, а „съветниците от Демократичната левица, които напуснаха, ще бъдат санкционирани затова, че не участват в работата на комисиите и на сесията.”
Стойо Карагенски напомни още, че ”в предишния мандат Найденов е напуснал заседание на Общинския съвет и то е било прекратено, когато при внесена докладна от него като кмет  за освобождаването на д-р Христо Пелев като шеф на карловската болница, е видял, че гласовете не стигат и тя няма да мине.” Според Карагенски „Демонстративните напускания на Найденов не пречат на работата на Общинския съвет, за да се изтласкаме от дъното, в което приехме общината с блокирани сметки. Около 6 милиона и половина лева са задълженията. Изкачат и други неразплатени, които не са били известни към момента. При приемане на бюджета за следващата година, при едно постоянно блокиране на сметките на общината, ако ние не се договорим за разсрочване на задълженията с тези фирми, които са изпълнили ангажиментите си по съответните договори и чакат да им се плати, това ще бъде една мъртва схватка за новото ръководство.”- констатира председателят на съветниците.
Той има идея „да бъде създаден Консултативен обществен съвет с участие на неправителствени организации към Общинския съвет. Необходим е и етичен кодекс на общинските съветници. Трябва да има обществени дискусии за проблемите на Карлово. По време на предизборната кампания „хората казваха: Ние не знаем какво се случва в общината”, затова кметовете по населени места ще присъстват на сесиите, за да имат  информацията, която ги касае” –  категоричен е Карагенски.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче