Секции

25 April 2024 09:23

Червените несъгласни с Карагенски

Червените несъгласни с КарагенскиСофия Димитрова оглави групата на съветниците от ГЕРБ в Карлово, д-р Иван Моллов застава начело на старейшините от „Обединени за нашата община”, бившият кмет Найденов поема ръководството на колегите си от „Демократичната левица”, Миглена Събева на съпартийците си от ЕНП, Рустем Мурад на тези от ДПС, а Никола Ликов е начело на „Атака” в местния парламент. Кадровите решения бяха оповестени на първото заседание на Карловския общински съвет.
На него бяха избрани и заместник-председатели на Общинския съвет. Това са д-р Димитър Божиков / “Обединени за нашата община”/ и Николай Цветков/ГЕРБ/.
Сформирани бяха и постоянните комисии на ОбС. Съветниците избраха и временна комисия, която да предложи вариант на нов правилник за работа на ОбС. До неговото приемане Съветът ще работи по стария.
Поради несъгласие с начина, по който председателят Стойо Карагенски ръководи заседанието, червените съветници напуснаха залата.Според инж.Найден Найденов показателен за неспазването на действащия правилник на ОбС е отказът на Карагенски да подложи на гласуване предложението на колежката му Пепа Шуплева за отпадането на шест точки от дневния ред, които не са били гледани в постоянните комисии. Той се позова на чл. 62 от Правилника за работа на ОбС, според който минимум три дни преди заседание трябва да бъде уведомена обществеността за дневния ред, часа и мястото на неговото провеждане, а съгласно чл. 65, ал. 1 съветници трябва да бъдат информирани пет дена преди това.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче