Секции

02 May 2024 15:34

Шок: Изнасилената от петима се оказа девствена!

thumb_police2Това показал първият преглед в Съдебна медицина днес преди обяд.При прегледа е установено, че няма проникване

По първоначални данни 13-годишното момиче от Калофер, което е съобщило на телефон 112, че  е било изнасилено от петима мъже миналата вечер около 19.00 часа,  се оказва девствено. Това показал първият преглед в Съдебна медицина днес преди обяд.При прегледа е установено, че няма проникване. По тялото на момичето няма и следи от насилие.
Потърпевшата тийнейджърка е възпитаничка на Дома за деца, лишени от родителска грижа "Даскал Ботьо" в Калофер.
Вечерта след инцидента момичето се прибрало в пансиона около 20.30 часа минути. Възпитаниците в пансиона обаче имат вечер час - децата до 14-годишна възраст да спазват вечерен час и да се прибират не по-късно от 20.00 часа, а за младежите до 18 години вечерният час е до 22.00 часа. Проверката се прави в точния час, а при закъснение от 15-20 минути се уведомява полицията. Най-вероятно момичето се е притеснило заради това, че е закъсняло и е измислило инцидентът с изнасилването.
Но миналата вечер, когато то се прибрало в пансиона, макар  видимо да не изглеждало в състояние на претърпяло и най-малко насилие, ръководството на дома светкавично се задействало.Девойката била откарана най-напред до Спешна помощ в Карлово, а вчера в полицията в Карлово и на преглед в Съдебна медицина.

Основната версия по този случай е тази, която е поднесла потърпевшата, заявиха вчера от Районна прокуратура - Карлово. Работи се и по версия за инсценировка, допълниха от ведомството. Още вчера са установени тримата от младежите, които момичето е посочило, те са между 17 и 19 години от Осетеново и Александрово, те се издирват. Предстои да бъдат установени и останалите двама.

Вчера с момичето са разговаряли и от отдела за закрила на детето в Карлово. То е било прегледано и от Съдебна медицина - Пловдив. Ако се установи, че момичето си е измислио или инсценирало тази историята, то не носи наказателна отговорност, понеже е малолетно, уточниха от прокуратурата. Предстои повторна медицинска експертиза по случая.

Източник: вестник "Марица"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче