Секции

02 May 2024 09:30

Затварят ,,офшорната зона'' Карлово

thumb_chitalishteУтре изпращам 261 покани до фирми, които дължат данъци на общината. Сред длъжниците има и такива, които трябва да внесат в общинския бюджет данъци в размер на 700 000-800 000 лева, те са се натрупали с години. Събираемостта на данъците в карловската община е под 40%, тази практика обаче ще бъде прекратена. Затваряме “офшорната зона” Карлово. Това заяви вчера новият началник на служба “Местни данъци и такси” Илиян Станоев часове след встъпването му в длъжност. Мерките, които предприемам, са много прости - най-напред на длъжниците ще бъдат изпратени покани да си платят данъците. След това планираме среща, на която от едната страна ще бъдем с кмета д-р Емил Кабаиванов, от другата - длъжниците. Третата мярка е да се обърнем към съдия-изпълнител. Разбира се, при някои от длъжниците ще се премине направо към последната мярка, защото кореспонденцията с тях напомня на дълга любовна връзка - толкова много писма са им изпращани.
Следете сайтовете на съдебните изпълнители и ще видите интересни оферти в следващите седмици и месеци, категоричен е новият данъчен шеф на Карлово.
Той заяви, че се ангажира в местния бюджет за 2012 година да постъпят над 40 на сто от дължимите за годината данъци и практиката с несъбираемостта на местните приходи в хазната да бъде прекратена.
Администрацията изготвя програма за драстично свиване на разходите, заяви на пресконференция д-р Емил Кабаиванов.


Източник: в-к "Марица"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Може би когато си на 34, няма да мечтаеш за същите неща, както на 24, но все още ще можеш да мечтаеш.


Брус Спрингстийн