Секции

02 May 2024 04:11

Емил Кабаиванов: Стачката в БДЖ ще засегне стотици жители на Карлово, които работят в Пловдив и София

BDJ_KarlovoЗа съжаление при нас вероятно последиците от стачката в БДЖ ще бъдат най-сериозни, защото освен съкращенията на работещите в железопътните подразделения в Карлово, очакваме и съкращаването на четири или пет влака по направлението Карлово – Пловдив и Карлово – София. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Към момента още не можем да изчислим какви ще бъдат конкретните последствия върху района, но те със сигурност ще бъдат сериозни, защото стотици карловци пътуват до Пловдив и София, защото работят там и спирането на влаковете ще им бръкне много дълбоко в джоба. Какъвто и друг алтернативен транспорт да има, той ще струва с поне с 50% по-скъпо, посочи кметът на Карлово.
Според него държавата трябва да се намеси, защото тя има механизмите да взема мерки при такива ситуации като национален протест. „Нито една община не може да се справи сама и до компенсира спирането на железопътния транспорт. Българските общини от години наред сме натоварвани само с отговорности и нямаме никакви финансови ресурси, с които да реализираме тези отговорности. Държавата трябва да компенсира евентуалните негативни последици, които българските граждани ще претърпят от този протест”, категоричен бе Емил Кабаиванов. Той изрази надежда протест да няма.
„Исканията на стачкуващите са справедливи и трябва да се търси вариант на максимално взаимен компромис между правителството и стачкуващите, за да не продължи дълго протестът и да не се наложи българските граждани, които и без това са засегнати от кризата, отново на свой гръб да усетят този безспорно сериозен конфликт”, каза още кметът на община Карлово.

Източник: Агенция "Фокус"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче