Секции

06 May 2024 16:31

Карловското гражданско сдружение-среща

Карловското гражданско сдружение (КГС) започна осъществяването на поредица предварително запланувани работни срещи по повод изпълнението на Обществения договор между Сдружението и ръководството на Общината, председателите на политическите партии, коалиции и инициативни комитети. За пояснение на гражданите, уточняваме, че председателите на политическите сили, посредством техните общински съветници се ангажираха (още преди местните избори) да съставляват правила за работа на Общинския съвет, съобразно подписания Обществен договор.

По реда на подписване - първата проведена среща на КГС беше с г-н Николай Петков – народен представител от ПП ГЕРБ. Срещата се състоя на 13.02.2012г. в сградата на Общината. Тя протече активно и за двете страни. Основната тема бе уточняването на механизмите за пълноценна работа между КГС и ръководството Община Карлово. Г-н Петков подчерта голямата значимост на добрата комуникация между Сдружението и местното управление , както и значимостта на активното участие на членове на КГС в работата на общинските комисии и ОЕСУТ ( общински експертен съвет по устройство на територията). Подчертаваме ,че тези участия на КГС бяха заложени в Обществения договор.

Относно контактите на Сдружението с ПП ГЕРБ – Карлово, г-н Петков заяви, че те са не само задължителни , но и желани за ръководството на ГЕРБ и вратите на офиса са отворени за тази цел и извънредно!
От страна на КГС бяха направени следните предложения:

shtampa_stara.jpg1.    Г-жа Десислава Баракова , посочи необходимостта от скоростна промяна на статута на сегашния Център за обществен подкрепа ( бивш ресторант Москва). Центърът заема една от най- представителните позиции в града и безсъмнено би могъл да се ползва  със значително по- голям успех за дейности издигащи престижа и просперитета на Карлово. Що се отнася до изключително отговорната дейност на Центъра за обществена подкрепа- то той трябва да намери мястото си в подходяща за целта сграда, предвид спецификата на дейността му.

2.    Арх. Дочо Дочев постави отново дълго обсъждания и нерешен досега въпрос за Беш Бунар. Крайно време е тази местност да се превърне в парк- пейзажен тип, което естествено се налага от положението му спрямо града и планината, както и от дългогодишната традиция. Арх. Дочев заяви, че необходимия за целта Подробен устройствен план (ПУП) ще бъде изтотвен от местната архитектурна колегия и под формата на дарение ще бъде предоставен в полза на град Карлово. Присъстващият на срещата Председател на Общинския съвет - г-н Стойо Карагенски заяви съдействие.

3.    Бяха споделени идеи по оптимизацията на връзката граждански проблеми – общинско ръководство.

4.    От страна на КГС г-н Иван Петканов отправи въпрос за съдбата на сградата на „Щампата”- дарение от братя Евлогий и Христо Георгиеви на град Карлово, която сграда в момента се продава ??! Бяха  сподели  идеи от двете страни за положително решение на проблема.

КГС – Карловско гражданско сдружение - образувано през 2011г. от местни неправителствени организации. Няма партийна обвързаност. Основна цел : подпомагане дейността на Общинското ръководство , както и негов коректив с цел просперитет на град Карлово и Общината.


Вижте публикацията от подписаното предизборно споразумение на КГС с всички кандидат кметове

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче