Секции

07 May 2024 04:58

Изпращаме 12-та рота за Кандахар

kandaharРота от 300 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада заминава за Кандахар. Тя бе изпратена с тържествена церемония пред националния музей „Васил Левски" в Карлово от министъра на отбраната Аню Ангелов и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, който подари на бойците икона на света Богородица. В ритуала по изпращането участваха и висши военни от командването на Сухопътните войски, както и кметове на общини и селища от Подбалкана.
Това е 12-та рота от Българската армия, която поема охраната на вътрешния периметър на летището в Кандахар. Контингентът ще изпълнява задачи в рамките на операцията на Международните сили за поддръжане на сигурността в Афганистан. Командир на ротата е майор Милко Балтов, помощник -национален командир е подполковник Георги Гатев.

Ситуацията в Кандахар остава напрегната и динамична, а задачите, които нашите ще изпълняват няма да се различават от досегашните, уточни заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев.

61-ва бригада ще увеличи състава си с около 900 военнослужещи, заяви министър Аню Ангелов. Но засега няма да се обявяват места за нови кадрови военни. Съставът на най-голямото военно съединение на БА ще бъде попълнен от военнослужещите от гарнизоните в страната, които се разформироват, допълни той.
Министерството на отбраната ще подпомогне възстановяването на един от старите и необитаеми военни корпуси в поделението, за да реши отчасти битовите проблеми на новопристигащите военнослужещи, каза още министърът.

На закрита среща с министър Аню Ангелов кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов предложи МО да подпомогне реновирането на бивша детска градина, общинска собственост. Тя би могла да поеме както деца военнослужещи, така и на семейства, които не работят в армията. Освен това д-р Емил Кабаиванов поиска от МО да предостави на общината свои терени в района на Марино поле, които сега не се ползват. Те могат да бъдат присъединени към терен от около 800 дка, предназначен за изграждането на индустриална зона близо до Карлово, който до преди време бе собственост на МО.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче