Секции

03 May 2024 15:13

Среща на на КГС с кмета на Карлово

kabaivanov_zamkmetoveРаботната среща на  КГС ( Карловско Гражданско Сдружение) с Кмета на Община Карлово д-р Кабаиванов се  състоя на 30 март 2012 г. в сградата на общината.
Основните въпроси от страна на Сдружението засегнаха изпълнението на обществения договор ( подписан преди кметските избори между кандидатите за кмет и КГС), както и въпроси по развитието на града и отношението общинско ръководство - гражданско общество .
Най – съществената част от неизпълнените условия на Обществения договор се отнася до следното:
1.    Поради това, че все още няма сформиран нов състав на ОЕСУТ ( общински експертен съвет по устройство на територията), съответно не са посочени и участващите в него представители на КГС. Д-р Кабаиванов увери, че новият състав съвсем скоро ще бъде налице и с присъствие на членове на Сдружението.
2.    Идеята за общински Омбудсман ще чака своята реализация в програмата за 2013г.

Други въпроси засегнаха:
-    Дългоочакваната промяна на статута на „Бешбунар” в парк ( пейзажен тип). Д-р Кабаиванов заяви, че процедурата е стартирана и необходимите за целта 6000 лв. са осигурени.
-    Статутът на залата на бившия ресторант „Москва”, която сега е приютила Център за обществена подкрепа. Залата заема централно място на площад „ 20-ти юли” и би трябвало да се ползва за утвърждаване на авторитета на Карлово пред гражданите и гостите ни. Въпросът остава нерешен, поради невъзможност да се намери подходяща сграда, която да поеме сегашната функция на залата – ни уверява заместник–кмета г-н Антон Минев.
-    Обектите – дарения на Общината, които се нуждаят от запазване като ДАРЕНИЯ, за да не се допусне случилото се с „ Щампата „ и „ Лазаровото училище”.
-    Работещите механизми за пълноценен контакт на КГС с Кмета и ръководството на Общината. Д-р Кабаиванов заяви пълно съдействие.
-    Премахването на корупцията в средите на общинските служители – въпрос с изключителна важност. Кметът увери, че следващите му действия в тази посока ще покажат категорична ефективност.
-    Бъдещо участие на КГС в комисията по определяне на носителя на наградата на Карлово.
-    Приоритетът относно оформянето на входовете към града от една страна или оформянето на ул. „ Водопад”като пешеходна зона от друга. Кметът поиска мотивирано становище по този въпрос от КГС.
В заключение и двете страни на срещата бяха категорични, относно необходимостта от редовни ежемесечни контакти, защото целта е една – просперитет за град!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче