Секции

18 May 2024 22:43

Димитър Лазаров: Оправяме пътищата в областта

Димитър ЛазаровСтартира рехабилитацията на пътя Цалапица-Съединение – това съобщи народният представител от ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров след среща с директора на Областно пътно управление Пловдив Атанас Ташков. 12 километровата отсечка беше в изключително лошо състояние, с нарушена конструкция и множество мрежовидни пукнатини.
„Г-н Ташков ме информира, че в рамките на месец по метода на студеното рециклиране там, където има нарушение на основата на пътя, ще се подобри експлоатационното му състояние. Ще бъде положен 4 см. асфалт и ще се направи маркировка; ще се подменят и старите пътни знаци. Освен това, в село Цалапица ще се направи нова пешеходна пътека,“ съобщи Лазаров. Той припомни, че като народен представител е бил информиран за проблемите с пътя още миналата година и че се радва за намерената възможност от бюджета на Агенция Пътна инфраструктура да се отделят необходимите средства той да бъде решен.
Заедно с това съоръжение, от което съвсем скоро ще могат да се ползват хората от две Общини – Родопи и Съединение – през април са извършени и други важни текущи ремонти в областта. „След зимата, са поправени подбалкански пътища в районите на Кърнаре-Карлово и Баня-Карлово, както и трасетата Пазарджик-Пловдив и Пловдив-Първомай“, допълни народният представител. На срещата стана ясно още, че започва и ремонт на отсечките от АМ Тракия, които са в границите на пловдивска област.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче