Секции

16 May 2022 22:23

Ексклузивно за войната: Железен обръч стегна "Ислямска държава" в Рака

20160216.mydjwbiqryНова операция на сирийската армия срещу терористичната групировка "Ислямска държава" се провежда в Рака. Правителствените войски са обградили ислямистите, съобщава "Русская Весна". Задачата на сирийската армия е да си възвърне провинцията от ръцете на джихадистите, както и да освободи окупираното летище Табак. Към момента сирийската армия се намира на 35 километра от обекта, който е под контрола на терористичната групировка. С помощта на танкове "Т-90" и въздушни удари, те са установили контрол над хълма Тал Масбах, който се намира на няколко километра от провинция Рака.
Операцията на сирийската армия се провежда с подкрепата на отрядите за народна защита "Асвад Ал-Джулай". Сирийските ВВС са обстрелвали и складове с оръжия на терористите, които са поразени успешно.
Същевременно продължава сухопътната операция срещу "Ислямска държава" в планинската верига "Джабал Ал Хазм и град Ал-Карйатейн в североизточната част на провинция Хомс. Акцията на сирийската армия се провежда с активната подкрепа по въздух на руските сили./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче