Секции

25 April 2024 03:07

Престъпна любов пламна между невръстни роми сред пипера край Карлово

640_02b5ee197c515ba6397f7c64fcca4799Мъж от ромски произход отнесе глоба от 1000 лв., защото улеснил съжителството на 17-годишния си син с момиче на 15. Направил това, като ги прибрал в дома си, дал им отделна стая, за да живеят като семейство, и ги издържал.  Това е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание от пробация до 2 години затвор, но тъй като мъжът е неосъждан, му се разминава с парична санкция.

Бащата и синът са от Карлово. Момчето и „снахата” се запознали през лятото на 2015 г., докато беряли чушки в масив край града. Харесали се и решили да се оженят. Майката се възпротивила с аргумента, че девойката още е малка. Момичето заплашило, че ще се самоубие, и така я убедило. Пред същата заплаха отстъпил и бащата на момчето, който също в началото не бил склонен да благослови "брака". Младите заживели заедно, но след 3 месеца момичето установило, че не му харесва, и извикало майка си да си я прибере. Няколко месеца по-късно родила дъщеря.

В хода на разследването бащата обяснил, че такива са традициите на ромския етнос. Магистратите обаче не го пощадили с мотива, че по Конституция всички български граждани са равни./Вестник Марица


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче