Секции

26 April 2024 14:36

Жесток скандал разтресе парламента: ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите за енергетиката!

1485256196-1ГЕРБ и БСП влязоха в открит спор в парламента заради енергетиката. Депутатите от ПГ на "БСП лява България" Жельо Бойчев и Таско Ерменков дадоха брифинг в отговор на изявленията от вчерашния ден на министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на енергетиката Теменужка Петкова и на околната среда и водите Ивелина Василев.
От БСП съобщиха, че от ЕСО са изпратили писмо на Теменужка Петкова, в което предупреждава, че електроенергийната ситема на България е в състояние на тревога.

В него се казва, че България реализира внос за потребление, достигаш до 175 мегават за час, които покриват недостига на ток, въпреки активирането на всички резервни източници.

По време на изявленията им депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по енергетика Делян Добрев започна да задава въпроси към колегите си от БСП.

На място пристигна и енергийния министър в оставка Теменужка Петкова.

Теменужка Петкова се появи по време на брифинга на БСП и се опита да грабне микрофона, информира Канал 3. Тя попита откъде БСП са се сдобили с писмата, които цитират. В крайна сметка енергийният министър взе думата и обясни, че социалистите всяват паника в държавата./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче