Секции

20 May 2022 15:57

Огнян Герджиков ще е служебен премиер, ето новите министри

photo_verybig_1639161Бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков ще е служебен премиер в кабинета на президента Румен Радев. Днес евентуални министри в служебното правителство се събраха в президентството. Неофициално се спряга името на Илко Семерджиев за министър на здравеопазването.

Все още не е ясно окончателно кой ще е служебният премиер, но към момента Огнян Герджиков е най-вероятният вариант.

Кирил Ананиев се очаква да оглави финансовото министерство. Името на бившия шеф на полицията в Пловдив Пламен Узунов се спряга за служебен вътрешен министър.

Бившият председател на Надзорния съвет на НОИ Гълъб Донев, който беше заместник на Ивайло Калфин в социалното министерство, най-вероятно ще оглави ведомството.

Посланикът в Берлин Ради Найденов е едно от новите лица. Toй беше началник на кабинета на бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Очаква се той да поеме външното министерство. Росен Асенов е вероятният служебен министър на екологията.

На „Дондуков" 2 се появи и актьорът Рашко Младенов, който се очаква да стане министър на културата в служебния кабинет. На срещата се появиха зам. генералният директор на НКЖИ Христо Алексиев и деканът на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски. Да влиза в сградата на "Дондуков"2 беше забелязана Екатерина Михайлова от ДСБ, заради което тя е спрягана за правосъден министър.

Междувременно президентът издаде указ, с който назначи Елена Йончева за прессекретар./Дарик радио


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Притеснявай се толкова, колкото да избегнеш неприятностите, но не чак толкова, че да си ги навлечеш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота