Секции

20 May 2022 16:23

Най-интересните и добре платени професии, които се търсят в момента в България! Ето къде може да взимате 8 или 11 000 лева

1485272903-hjkkkЗаплата от 11 хил. лв. за капитан на самолет и 8000 лв. за втория пилот са най-атрактивните предложения за работа, публикувани към момента в електронната борса на Агенцията по заетостта, съобщиха от utroruse.com.

Над 11 400 са свободните работни места на държавната борса, които се виждат в реално време чрез електронната страница на агенцията. Сред най-ниско платените професии са творческите: Държавната опера в Стара Загора търси балерини, балетисти и музиканти за оркестъра на 8-часов работен ден, а в замяна предлага минималната заплата, която от 1 януари е 460 лева.

В едно от софийските бюра по труда се търсят двама капитани на самолет и четирима летци-втори пилоти, които да започнат работа от средата на март. Договорите са срочни, а работата се води почасова. И за двете длъжности се изисква владеене на английски език. Заплащането е примамливо – 11 220 лева за пилота-капитан и 7950 лева за втория пилот.

Най-много обяви на електронната борса има за сервитьори и бармани – над 90 от работодатели в цялата страна. При тях заплащането варира между 420 лева за работа на смени във Вършец и 800 лева за същата работа в Карлово. Лекарите и началните учители също са търсени в много населени места – при лекарите най-атрактивната оферта идва от Харманли, където за работа на една смяна се предлага заплата от 1500 лева.

В Силистра се търсят медици за Бърза помощ със заплата от 1100 лева, съобщава Дарик. При началните учители заплащането се движи в рамките между 600 и 680 лева, без съществена разлика в големината на общината. Регионалните различия се забелязват при финансовите специалисти – ако за старши счетоводител във Варна с изискване за минимум 5 години опит се предлага възнаграждение от 567 лева, то в София има оферта за младши счетоводител с английски и компютърна грамотност, със заплата от 1000 лева.

Минимална работна заплата се предлага на кандидатите за балетисти, балерини, оркестранти и гардеробиери в операта в Стара Загора. Местата са общо 7 и се работи на 8-часов работен ден. За същата продължителност домашната помощница в частен дом в София би получавала 700 лева./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд