Секции

26 April 2024 00:46

Карлово: Образоват сексуално ученици(ВИДЕО)

b340Над 150 карловски ученици от шестите и седмите класове на училищата СУ “Васил Левски”, ОУ “Св.Св.Кирил и Методий”,  ОУ “Райно Попович” бяха едни от първите, които имаха възможността да се включат в националната кампанията на Surecheck за здравно сексуално образование в открит урок, организиран от младежкото сдружение “Млади, активни, креативни” с. Куртово и Общинска библиотека гр. Карлово. Откритият урок по часа на класа се проведе на 30.01.2017 г. в зала ”Васил Караиванов” в сградата на община Карлово. Образователен партньор на кампанията са Loveguide, които от 2015 г. предоставят достъпно и ефективно здравно образование на тийнейджъри. Целта на кампанията на Surecheck е да запознае тийнейджърите с най-важните теми, които ги вълнуват на тази възраст и са свързани с промените в тялото, отношенията, връзките, приятелствата, хигиената, здравето и безопасния секс. Младежите написаха своите въпроси на предварително раздедени им листчета, а отговорите ще намерят по-късно на сайта www.loveguide.bg.
България е в челото на всички негативни статистики, свързани със сексуалното здраве на младите хора. Причините са, че здравното образование не е част от задължителната училищна програма, а вкъщи сексът традиционно е тема “табу”. Децата не получават подходящата информация. Те се учат на принципа проба - грешка, от връстниците и порното, заливащо ги отвсякъде.
“Предварително съгласуваме с организаторите, учителите и училищните психолози какво според тях е най-важно да разкажем на учениците, какви са особеностите на класа, кои са най-често повдиганите от децата въпроси. Съобразяваме темите, за които говорим, с възрастта на учениците и най-важното – начинът, по който поднасяме информацията, е позитивен, прост, открит и приятелски.”, обясняват от Loveguide, образователен партньор на кампанията на Surecheck.


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче