Секции

19 April 2024 21:50

Община Карлово ще си сътрудничи с Фондация Джуниър Ачийвмънт България

dsc07883Община Карлово и Фондация Джуниър Ачийвмънт България подписаха споразумение за партньорство и сътрудничество. Целта е ефективно сътрудничество между двете страни в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи. На официална среща в присъствието на заместник-кметът Антон Минев, изпълнителният директор на фондацията - Милена Стойчева и д-р Светослав Маноилов – старши експерт „Бизнес развитие” разясниха насоките и целите, които ще бъдат развити и осъществени на базата на това сътрудничество. На срещата присъстваха директорите на СУ „Васил Левски” – Мариана Манчева и СУ „Христо Проданов” – Мариана Маринова и ученици от „Учебна компания” към СУ „Васил Левски” заедно с ръководителя им Спаска Бистрашка.
Една от инициативите на Фондация Джуниър Ачийвмънт България, която ще бъде осъществена в град Карлово още тази година е „Регионален панаир” на учебните компании към фондацията. До сега в България това събитие е провеждано само в областните градове.
Вече няколко години Община Карлово успешно си партнира с фондация Джуниър Ачийвмънт и участва в инициативата „Мениджър за един ден”, в която младежи заемат позиции в Общинската администрация и имат възможност да се запознаят и наблюдават функционирането на общинското управление.
Джуниър Ачийвмънт България е стратегически партньор на Министерство на образованието в интегрирането на компетентността „предприемчивост и инициативност”.


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд