Секции

26 April 2024 09:07

Сагата продължава: Част от Васил Левски без вода 20 дни, ВиК обещава утре да реши проблема

img_3717Сагата с водата в село Васил Левски продължава. Местният кмет Доньо Стоянов вече е вдигнал ръце. Въпреки, че не от него зависи решаването на проблема, той обикаля всеки ден планината заедно със служители на ВиК, за да разбира ледовете по водоизточниците. Именно заради минусовите температури те замръзват и водоподаването е намалено в част от селото.
Пред Карлово ТВ инж. Гълъбов от ръководството на ВиК обясни, че продължителната суша през лятото и есента също дават отражение за дебита на водата, която слиза към Васил Левски. Сегашните отрицателни температури, които заледяват водоизточниците също са проблем. Новата помпа в помпената станция, която бе монтирана вчера на мястото на развалената, е спряла да работи. Причината е, че заради намаленото водоподаване помпата включва и изключва по няколко пъти на час.
Утре ще бъде монтирана нова, със специални защити и се очаква чрез нея да се възстанови водоподаването, обеща инж. Гълъбов. Кметът на селото каза, че днес има вода, но тя е с малък капацитет. Хората недоволстват, искат да се вдигат на протест. До утре на обяд проблемът ще бъде решен, обещаха пред Карлово ТВ от ВиК Пловдив.


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче