Секции

26 April 2024 08:24

Обрат! Няма присъда за Евстатиев, адвокатът му заяви, че някой манипулира системата

1485505618-evstatiev-2И днес по делото срещу екскмета на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на ученичката Ирена, няма присъда. Причината е, че бяха назначени две нови експертизи.
Едната е химическа и трябва да докаже какво е било количеството водка в бутилките и какъв градус е бил алкохолът, от които са пили в деня на инцидента бившият управник на града и девойката в хотелската стая. Искането за очна ставка между двамата, направено от адвокатката на обвиняемия-Ташкена Колчева, не бе уважено и такава няма да има. Бе отхвърлено и искането за нов гинекологичен преглед.

Чака се в съда на следващото заседание да бъде представено медицинското удостоверение на гинеколога д-р Фингаров. Днес за това заключение са появи спор. Според адвокат Колчева лекарят е констатирал, че момичето не е било девствено по време на половия акт с Евстатиев, точно обратното обаче твърди защитата и казва, че е имало дефлорация. Не е било уважено искането на Колчева екскметът да излезе от ареста с по-лека мярка.

„Твърди се, че моят клиент може да е опасен навън, но след така изнесените неистини и преиначени данни по делото, смятам, че е манипулирана системата”,заяви пред БЛИЦ адвокатката. Както БЛИЦ съобщи, Иван Евстатиев е обвиняем по дело за изнасилване на 16-годишната девойка. Той заявява, че секс е имало, но е бил доброволен. Делото ще продължи на 7 март./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче