Секции

29 March 2024 08:48

Борисов ще пресява един по един кандидатите за депутати на ГЕРБ

1485335593-dsc-2486jpgБойко Борисов лично ще пресява един по един кандидатите за депутати на ГЕРБ. Той ще се захване с тази задача още в понеделник, когато се връща в кабинета си в централата на ГЕРБ, съобщава "Стандарт", като се позовава на свои източници в партията.

Лидерът на ГЕРБ е решил да даде одобрението си или пък отказа си за всеки един, който иска да влезе в следващото Народно събрание от редиците на партията му, разкриха източниците ни. ГЕРБ вече започна подготовката си за предстоящите парламентарни избори, след като миналата неделя направи анализ на работна среща и призна грешките си от изминалия президентски вот.

За нов парламент ще гласуваме на 26 март, което бе решение на новия държавен глава. Официалният старт на предизборната кампания ще е месец по-рано - на 26 февруари. Въпреки това от партията на Бойко Борисов усилено подреждат кандидатдепутатските си листи. Процесът по номинационните събрания на структурите в цялата страна тече с пълна пара, научи още "Стандарт".  Вече са ясни и хората, които членовете и симпатизантите на ГЕРБ най-много искат да видят в новия парламент.

Най-много номинации за депутат очаквано има самият лидер - Бойко Борисов. В челната тройка след него се нареждат Цветан Цветанов и Цецка Цачева. С огромен брой номинации е финансовият министър в кабинета "Борисов 2" Владислав Горанов. Най-предпочитани в листите за ГЕРБерите по места са Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Ивелина Василева, Десислава Танева. С голямо одобрение в структурите са досегашните депутати Десислава Атанасова, Данаил Кирилов, Станислав Иванов, Александър Ненков, Делян Добрев, Менда Стоянова, Димитър Главчев, д-р Даниела Дариткова.

Разговорите на ръководството на ГЕРБ с актива показват, че от членовете и симпатизантите на партията дават подкрепата си и отлична оценка на почти 99% от народните представители, които бяха в 43-тия парламент.

Най-важното условие за това даден човек да попадне в кандидатдепутатските списъци на ГЕРБ е да получи отлична оценка от местните хора. Те трябва да заявят, че са доволни от работата на кандидата, че могат винаги да го потърсят и да получат неговата помощ. Позициите в листите на ГЕРБ са отворени и за представители на гражданската квота.

От партията ще залагат на учители, лекари, професори. Подредените по места списъци с кандидат-депутати ще се изпращат в централата на ГЕРБ до 5 февруари. Те ще са подредени по азбучен ред, за да не се показват пристрастия. Окончателната подредба ще бъде направена от Изпълнителната комисия на партията. "Както винаги до сега обаче последната дума ще е на лидера - Бойко Борисов", уверяват пред "Стандарт" хора от ГЕРБ./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче