Секции

20 April 2024 06:09

Вътрешният министър с изненадваща проверка на българо-турската граница

photo_verybig_1640126Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов пристигна тази сутрин в РД "Гранична полиция"-Елхово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Узунов поясни, че "целта на посещението е да се убеди в ефективната охрана на границата и да се срещне лично с професионалния състав, изпълняващ отговорната задача за защита на българската държавна граница".

Дежурният на Регионалния координационен център докладва на министъра за състоянието на оперативната обстановка по българо-турската граница и техническото състояние на използваните системи за наблюдение и охрана на границата.

Вътрешният министър прие доклада на дежурните и ръководния състав за оперативната обстановка и организацията на работа. На място той се запозна с условията, при които граничните полицаи работят и техническата обезпеченост на граничния пункт.

След това министър Узунов се отправи към ГКПП Лесово, за да се запознае със ситуацията на граничния пункт и състоянието на граничното възпрепятстващо съоръжение.

Той се е срещнал с новата смяна за деня и е изслушал доклада на началника на ГКПП Лесово за оперативната обстановка и натовареността на пункта. Министър Узунов се е запознал със създадената организация за граничен контрол. Той е обсъдил с ръководния състав на граничния пункт състоянието на граничното съоръжение в района и е поискал подробни разяснения къде минава трасето на възпрепятстващото съоръжение.

Министърът се е запознал с възможностите за технически контрол на автомобилите при проверки за транспортиране на нелегални мигранти, както и с работата на екипите, оказващи експертна помощ от изградената там Контактна точка на Фронтекс за установяване на крадени автомобили, фалшиви документи за самоличност и обмен на оперативна информация.

По време на посещението си министър Узунов се срещнал и със съвместен граничен екип, в който участват холандски полицаи, работещи на пункта по линията на Европейската агенция за гранична и брегова охрана. Той е разговарял с тях за впечатленията им от създадената организация, ефективността от смесените екипи, техническото оборудване и условия за работа./Дарик радио


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче