Секции

20 April 2024 14:13

Препирни в ОбС Карлово за снега, ГЕРБ с остра декларация, БСП с критики(ВИДЕО)

16343540_1601447533205524_283643993_nНезависимо от прогнозите на синоптиците за обилен снеговалеж и ниски температури още от края на миналата година, Община Карлово се оказа неподготвена. След първия сняг общинската пътна мрежа остана непочистена. При следващите снеговалежи ситуацията категорично излезе извън контрол. Всички следващи опити за почистване останаха не ефективни и откровено хабене на средства и време. За първи път от години се стигна до затваряне на път от общинската пътна мрежа – пътя за с.Христо Даново. Общината стана национално известна със закъсали камиони на околовръстния път в два последователни дни. Тази декларация изчете от трибуната на ОбС Карлово старейшината Доньо Тодоров от името на групата на ГЕРБ в местния парламент.
Няколко дни след последния снеговалеж, главните улици на Карлово повече приличат на бойно поле в резултат на натрупания сняг и лед. Да не говорим  за  малките  и  странични  улици в града и в другите   населени места в общината. Те не са видели и снегорин.
В резултат – причинени неудобства на гражданите, разбити автомобили, увеличени  ПТП. Загуби за бизнеса, голяма част от магазините неуспяха да заредят стоки нормално. Нарушено сметопочистване – заради не проходимите улици. В някои райони на Карлово и в останалите населени места в общината от началото на снеговалежа не е извозвана сметта. Да не забравяме, че епидемията от хепатит все още не е отминала.
Ние общинските съветници от ПП ГЕРБ категорично настояваме:
1. Да се направи много точна оценка на изчистеното от снегопочистващата фирма и да се заплати само за реално извършената работа.
2. Да се преценят всички възможности за прекратяване на договора за снегопочистване с настоящата фирма, която явно не може да се справи с тази дейност.
3. Населените места извън гр.Карлово да получават част от държавната субсидия за снегопочистване и кметовeте на кметства да отговарят за снегопочистването на тяхна територия.
В спор и питания влязоха и съветниците от БСП Пламен Славов и Манол Манолов. Кметът Кабаиванов отговори на питанията и внесе яснота по проблема. Вижте…


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче