Секции

23 May 2022 02:41

Искат ни 284 лева за кило мръвка от био прасе

640_1e6b34c3693a05ca8e14ecdacc2d92afОхладеното био свинско месо, продавано в една от столичните търговски вериги, струва 284 лв. за килограм. От търговската верига обясниха, че био месните продукти са внос от Германия. В периода на зимните празници били внесени допълнителни месни артикули, сред които и дивечови, за да се задоволят изискванията на клиентите, които знаят, че могат да бъдат намерени и гурме продукти. Фактори като транспортни разходи и ДДС от 20% (за пример в Германия той е 7%) няма как да не бъдат отчетени при ценообразуването, оправдават се търговците. 

Албена Симеонова от Съюза на био производителите в България коментира, че проблемът е в липсата на сертифицирани био кланици у нас и нуждата месото или да се внася, или наше месо да се разфасова зад граница. Тя обясни, че има родни производители, които изнасят животните си в европейски страни и ги разфасоват там. След това ги внасят с надценката на продукти, които са разфасовани в ЕС./Вестник Марица


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Велики са тези, които разбират, че духовното е по-могъщо от каквато и да е материална сила, и, че мисълта управлява света.


Емерсън