Секции

20 May 2024 18:18

Синоптик разкри какво време вещае Световната метеорологична организация за края на януари

1480503313-dsc-2153jpgНаложи се да ползвам газова горелка, за да си отключа вратата. Това заяви комисар Алекси Статиев по повод ниските температури от последните дни в ефира на Нова телевизия. По думите му колкото и да е подготвен автомобилът на човек, има ситуации, в които нито лопатите, нито метлите могат да спасят положението. „Това, което изпитвам аз, правилно се предприе тази кампания”, коментира той предприетите действия и призива на властите хората да си стоят вкъщи.
От своя страна синоптичката Анастасия Стойчева заяви, че за януари това време е сравнително обичайно явление.

„Ако се върнем назад, именно в Североизточна България се стига до преспи и навявания. През 2-3 години. Хората там знаят, че това се случва. Дори в началото на XX век, 2000 г. Може би не си спомняте, но и миналата година имаше такива температури”, каза тя и уточни, че характерът на зимата се определя от характера на януари. Ако са ниски температурите, значи и зимата е лоша.

„Тази година дори от Световната метеорологична организация имаме съобщение, че около 20 ще остане с ниски температури”, съобщи тя.
Стана ясно още, че най-студено тази е било в Драгоман – 16 градуса.

Що се отнася до шофьорите, комисар Статиев посочи кой е най-важният съвет.
„Да не тръгват. И да има и лопати, и вериги, компетентните органи са затворили пътя има знак. Трябва ли да има и полицаи и знак? По-добре да стоят в колата и да стоят и чакат помощ”, каза още Статиев./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Повечето хора са толкова субективни, че всъщност не се интересуват от нищо освен от самите себе си.


Шопенхауер