Секции

20 May 2024 16:41

Глоби за карловци, които не чистят пред имотите и офисите си

sniagВъв връзка с настъпилия зимен сезон община Карлово призовава всички граждани и ръководителите на юридически лица на територията на града да поддържат и опазват чистотата в ползваните от тях сгради, дворове и прилежащите им територии, съгласно Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово.
Напомняме, че при снеговалеж и заледяване, ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имотите, управители на етажна собственост са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг.
Голяма част от жителите на град Карлово са спазили Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово, като са почистили натрупания сняг пред търговските си обекти и жилищни сгради.
Във връзка с горното се осъществява ежедневен текущ контрол от страна на служителите на звено „Инспекторат”, като при констатирани нарушения ще бъдат налагани санкции, съгласно наредбата. Санкциите за неизпълнение на това задължение са акт за установяване на административно нарушение в размер от 20 лв. до 100 лв.


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Погледни назад, къде си бил, за да разбереш накъде отиваш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота