Секции

12 May 2024 16:06

Няма бедстващи села в Карловско, ток има навсякъде

sniaddНяма непроходими пътища в община Карлово,въпреки тежките зимни условия, съобщи за Карлово ТВ ресорният заместник-кмет Стойо Карагенски. Всичките 19 машини на ангажираната със снегопочистването фирма са в действие. Работи се по главните пътни артерии и по приоритетните улици, посочени от кметовете на населените места. Отделно кметовете са наели фирми с багери с гребла, които чистят всички малки улици. Финансирането за това е осигурено от община Карлово.
Около 30 общински служители почистват основните улици, на които са разположени училища, детски градини и обществени сгради. Поддържа се постоянна връзка с кметовете на населени места и фирмата за снегопочистване. На 7, 8 и 9 януари се извърши почистване и снегоизвозване на всички спирки на градския транспорт. Специално внимание е отделено на кръговите кръстовища, както и кръстовищата на изхода за гр. Сопот и с. Дъбене, от където също беше извозен почистения сняг. Почистени са бул. „Ген. Заимов”, ул. „Ал. Стамболийски”, както и централната градска част.
На пътя Кърнаре-Христо Даново, където миналата седмица възникна проблем заради снегонавявания, в момента всичко е под контрол. Няма вятър. Обстановката в цялата община е усложнена заради непрестанния снеговалеж. Шофирайте внимателно. Припомняме, че от община Карлово съобщиха, че ще бъдат налагани глоби за тези, които не чистят тротоарите и местата пред домовете и офисите си.
Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-6 Антон – Калофер, поради силен снеговалеж и намалена видимост, от 9 часа днес, съобщиха от Областно пътно управление. Трафикът на камионите над 12 тона се пренасочва по път II-64 Карлово – Пловдив и след това по обходен маршрут през АМ „Тракия“.


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче