Секции

30 September 2022 22:55

1000 лева глоба и без книжка за 3 месеца, ако влезем в път с временна забрана

photo_verybig_1637839До 1000 лева глоба и отнемане на книжката за три месеца ще се налага за навлизане по път с временна забрана за движение. Това решиха депутатите след като приеха окончателно промени в Закона за движение по пътищата.

Председателят на транспортната комисия Настимир Ананиев обясни, че промените са провокирани от последните случаи покрай зимната обстановка.

"Когато се откаже да се изпълни нареждане на контролния орган, имаме лишаване за управление на пътното превозно средство до 3 месеца и глоба от 1000 лева. Ако собственик допусне водач да наруши тази забрана, си спира колата за движение до 3 месеца. Има няколко случая. Първо, автобус, който не беше спазил тази забрана, след това имахме хипотеза и случай с водач на ТИР, който отказа да я спази и влезе в спор с органите на реда", каза Ананиев.

С приетите окончателно промени се въвежда и понятието историческо превозно средство, при което ще има облекчения.

"То трябва да е минимум на 30 години, трябва да е част от културното наследство и трябва Международната федерация за старинни автомобили или призната от нея асоциация да признае, че това е старинен автомобил. Москвичите и жигулите не попадат в тази категория", посочи още Настимир Ананиев.

Днешните промени са били по настояване на МВР./Дарик радио


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче