Секции

20 April 2024 16:25

Социолог разби критиците на Румен Радев за скандала с речта му в парламента: Президентът показа характер!

20141123.xlynowucohПрезидентът ген. Румен Радев показа характер с репликата към депутатите, че им остава седмица. Това коментира пред „Фокус“ социологът Юрий Асланов по повод първата реч на ген. Радев пред парламента. Според Асланов новоизбраният държавен глава не може да бъде упрекван за това, тъй като е бил предизвикан.

„Репликата беше предизвикана, така че не може за случилото се да бъде стоварена вината върху президента Радев. Той можеше да си спести реакцията, но се възползва, за да демонстрира характера си. Нищо не рискува, защото рейтингът – неговият и на Народното събрание, са несъизмерими. Каквото и да направи Народното събрание и който да го направи в него, то няма да срещне одобрение“, каза още социологът.

Юрий Асланов коментира също, че само по себе си изказването на Румен Радев не може да се превръща в централна тема. Според него речта на новоизбрания президент не е била блестяща и дори е звучала премиерски, но в настоящата ситуация това се налага, тъй като само след дни той ще трябва да назначи служебния кабинет./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче