Секции

26 April 2024 08:30

Радев: За депутатите бедността е скучна тема, те нямат този проблем

1485085414-dsc-2300jpgНяма място за обиди. Някои от депутатите, още в началото на моята реч, открито демонстрираха липса на уважение към българската държавност. Това заяви Румен Радев в интервю, дадено веднага след клетвата му за БНТ.
Не случайно хората искат мажоритарни избори, за да видят личности в парламента, допълни той.

Ще разчитам на експерти. Служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство, заяви Радев.

Имам хора, с които да се съветвам. Но е и плюс, че не съм обремемен от политиката, допълни той.

Имаме добър синхрон с Йотова, тя е доказан политик, убеден съм, че ще работим ефективно, заедно за доброто на България, каза още новият президент.

А как Йотова очерта бъдещите си отношения с него може да видите ТУК.

Нямам намерение цял мандат да отговарям на неуместни въпроси, заяви той на въпрос за подозренията за промяна в евроатлантичестата ориентация.

Нямам амбицията да се бъркам в работата на което и да е правителство. Но президентът има право да настоява политиката на правителството да върви в интерес на гражданите, коментира Радев.

Нямам амбицията да изземвам функциите на премиер - служебен, бъдещ, допълни той.

Като президент Радев със сигурност ще запази "Българската Коледа". Определи и като много добра инициатива на Плевнелиев президентската библиотека и обеща да я развива.

Ще променя и много неща най-вече в областите, където имам правомощия по конституция. Най-вече за въоръжените сили, където отливът трябва да бъде спрян, заяви Радев.

Щял да настоява проектите за модернизиране на въоръжените сили да са полезни и за икономиката. Няма да изказвам съмнения и опасения, че България няма да се справи с председателството на ЕС. Напротив, ще положа всички сили и съм убеден, че ще се справим добре, каза той./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче