Секции

20 May 2022 17:05

НИМХ към БАН обяви извънредно колко голям студ се очаква в петък и събота!

1485171965-2Най-ниските минимални температури ще бъдат в петък и събота до минус 15 – минус 18 градуса. Това съобщава „Фокус“ като се позовава на най-нова информация от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Най-ниската температура, измерена тази нощ е била – 17 градуса във Видин и Кнежа. В Кюстендил са отчетени -16 градуса, в Пазарджик –15. Дежурният синоптик добави, че в близките 2-3 дни не се очакват сериозни застудявания.

Утре в сутрешните часове на места в Северозападна България може да има по-ниски температури. По Черноморието ще има положителни температури. Утре в Рило – Родопската област ще има превалявания предимно от сняг, а около Сандански са възможни превалявания от дъжд.

От НИМХ добавиха, че в сряда също ще има превалявания в Южна България, но те ще бъдат слаби и в процес на спиране. Дните след сряда ще бъдат без валежи.

По-облачно ще бъде времето над Източна България, а над Западна постепенно ще се разкъсва, особено в планините и планинските райони. В котловините е възможно образуване на мъгли./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче