Секции

26 April 2024 00:40

Борисов обяви каква новина очаква всеки момент от Радев!

1485164662-sistemen-bufer-22Дали президентът Румен Радев ще свика КСНС, си е лично негова работа. Нямам навик да се меся в чуждите работи. Ако ни свика, ще идем, ако не – чакаме да ни освободи. Сигурно бързо ще се произнесе. Това заяви пред журналисти министър-председателят в оставка Бойко Борисов.
„Като ни освободят, ще отидем да си организираме партиите за изборите. Понеже сега само говорят за безплатни неща,  сега ще трябва да обясним на хората, че когато има безплатни неща, след това не може 2 години да си оправиш държавата”, каза още Борисов.

„Важно е президентът Радев да направи такова правителство, което да надгражда. И на клетвата, и вчера ГЕРБ се държахме изключително толерантно”, добави той.

Днес премиерът в оставка заедно със здравния министър в оставка Петър Москов откриха нова клиника по неврохирургия
в УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. На тържественото откриване присъства и патриарх Неофит. Той и други духовници отслужиха литургия за здраве.

Той благодари на патриарха и на владиците, които бяха на церемонията. Благодари и на екипа на болницата, че през годините са работили за благото на пациентите. „Погледнато от горния етаж – това всичко сме го направили ние с тези хора, за да може, когато дойде някой пациент – вместо да правят операции, директно бъркат в мозъка на човека. И хората излизат от тук здрави и без травматични увреждания, каквито носят тези сложни операции”, каза още той. 

От своя страна здравният министър в оставка Петър Москов припомни, че през 2014 г. е приета здравната стратегия, в която е записано, че пациентите с мозъчно-съдови системи се нуждаят от повече грижи. Той коментира, че следващите години предстои по-добра логистична покритост. Москов изтъкна, че по време на мандата на правителството на Борисов са се закупили немалко медицински устройства.

„Не съм човекът, който може да си поставя оценки. И правителството, и Министерството на здравеопазването, работи упорито и отговорно. Резултатите са видими и аз, и правителството можем да ги защитаваме ежедневно”, каза още той./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче